Grenzeloos ondernemen

CSB-System

CSB-System is vanuit de hoofdvestiging in Geilenkirchen de IT-specialist in de procesindustrie voor voedingsmiddelen, dranken, chemie, farmaceutica, cosmetica, handel en logistiek. Een dynamische plek waar ondernemerschap, arbeidsplaatsen en talentontwikkeling elkaar de hand geven. Chairman en CEO Dr. Peter Schimitzek vertelt u er graag meer over.


De CSB-groep is sinds 40 jaar gespecialiseerd in de procesindustrie en handel. Met dank aan een sterke vraag, tevreden klanten en een eigentijds portfolio aan software, hardware, services en business consulting, realiseert de CSB groep op eigen financiële kracht een structurele omzetgroei in binnen- en buitenland.


Akkermans
Customs
Consultancy

Jan Akkermans van Akkermans Customs Consultancy richt zich op advies, controles, interim management en ondersteuning bij projecten in de internationale handel en grensoverschrijdende logistiek.

De groei van de internationale handel heeft inmiddels een dusdanige vorm aangenomen dat de gevolgen ervan niet meer kunnen worden weg gedacht uit de hedendaagse wereldeconomie. Ook politieke situaties wereldwijd hebben een directe invloed gekregen op de internationale handel. Alhoewel we als landen in de Euregio verenigd zijn in de Europese Unie zijn we nog steeds individuele lidstaten. De grenzen zijn weliswaar letterlijk verdwenen waardoor de douane regelgeving en invoerrechten alleen spelen buiten de EU, maar binnen de EU zijn er per land verschillen voor accijnzen en BTW.

Glashandel van Ooyen

Bij Glashandel van Ooyen gaan kwaliteit, service en innovatie hand in hand. Daarnaast kijkt directeur Francesco van Ooyen sinds twee jaar ook over de grens richting België en heeft ambities richting Duitsland.

Vakmanschap, kwaliteit en innovatie sinds 1937. Ger van Ooyen begon als kleine zelfstandige ondernemer een eenmanszaak. Er bestond in die tijd nog geen apart beroep als glaszetter en daarmee was de schilder automatisch ook de glaszetter. Ger’s zoon Sjef nam in 1967 het bedrijf over, waarna kleinzoon en derde generatie Francesco van Ooyen de glashandel in 2009 overnam. De glashandel werd op dat moment eveneens definitief gesplitst van het schildersbedrijf.